61. ULUSAL 35. ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA TÖRENLERİ BAŞLIYOR!

TÖRENLERİ BAŞLIYOR!

61. ULUSAL 35. ULUSLARARASI HACI BEKTAŞ VELİ ANMA

TÖRENLERİ BAŞLIYOR!

Her yıl merakla beklenen 61. Ulusal 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-17-18 Ağustos 2024 tarihlerinde Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleşiyor. Hacıbektaş Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında bu yıl sergi, panel, konser, söyleşi ve film gösterimlerinden oluşan çok sayıda etkinlik halkla buluşacak.

Hacı Bektaş Veli Dergâhı, 16 Ağustos 1964 tarihinde müze olarak açıldığından bu yana Hacıbektaş ilçesinde her yıl 16-17-18 Ağustos günlerinde ulusal kapsamda, 1990 yılından itibaren de uluslararası kapsamda “Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri” düzenlenmektedir. 61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’nin, bundan böyle devam edecek yeni-özgün özelliklerinden biri, “Alevi geleneğinin seslerini duymak” olarak tanımlanan Hacı Bektaş Veli Ödülleri’nin farklı dallarda verilmesi olacak. Sanattan edebiyata, müzikten sinemaya, sosyolojiden dile kadar çok çeşitli alanlarda üretilmiş geleneğin seslerini ve aktörlerini görünür kılmak, üretimini teşvik etmek amacıyla, 2024 yılında Dostluk ve Barış Ödülü, Yaşayan İnsan Hazinesi Hizmet Ödülü, Akademik Araştırmalar Ödülü, Kültür Sanat Ödülü olarak dört dalda ödül verilmesi kararlaştırıldı. Bu yıl Dostluk ve Barış Ödülü Hacı Bektaş Veli Dergâhı Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy’a, Yaşayan İnsan Hazinesi Hizmet Ödülü âşık, yazar ve yayıncı Ali Adil Atalay’a, Akademik Araştırmalar Ödülü Doç. Dr. Meral Salman Yıkmış’a ve Kültür Sanat Ödülü ressam Kılavuz Bakır’a verilecektir.

61. Ulusal, 35. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri, 16 Ağustos Cuma günü saat 11.00’de Cumhuriyet Kent Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak. Açılışın ardından Hacı Bektaş Veli Dergâhı ziyaret edilecek.

Protokol Konuşmaları ve Ödül Töreni 17 Ağustos Cumartesi Günü Saat 17.30’da Yapılacaktır.

31. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü Sahibi

Sayın Veliyettin Hürrem ULUSOY

1.Hacı Bektaş Veli Yaşayan İnsan Hazinesi Hizmet Ödülü Sahibi

Sayın Ali Adil ATALAY

1.Hacı Bektaş Veli Akademik Araştırmalar Ödülü Sahibi

Sayın Meral SALMAN YIKMIŞ

1.Hacı Bektaş Veli Kültür Sanat Ödülü Sahibi

Sayın Klavuz BAKIR