Basına ve Kamuoyuna

Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine ilişkin kamuoyunda yaşanan tartışmalara istinaden açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.

Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri 16-17-18 Ağustos 2024 tarihlerinde Hacıbektaş ilçemizde her zaman olduğu gibi Hacıbektaş halkının temsilcisi olan Hacıbektaş Belediyesi Bünyesinde yapılacaktır.

Anma etkinliklerinin İçeriği, Belediyemiz tarafından belirlenip, Alevi kurum ve kuruluşlarından da etkinliklerin yürütülmesi konusunda bilgi ve destek alınarak, belediyemiz bünyesinde oluşturulacak Yürütme Kurulu tarafından yürütülecektir.

Yüzbinlerce yurttaşın katılacağı anma etkinliklerine Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir, İl ve İlçe Belediyelerinin katkısına da açık olduğumuzu belirtiriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hacıbektaş Belediyesi